Conditioneren en spoelen van uw Volvo automaat.

Nieuw: Voor de lage prijs van €285,- spoelen en resetten wij alle automaten na 1999 met ATF Dextron III Power+ voorzien van al de specifieke additieven die ook terug te vinden zijn in de fabrieks olie. Eindelijk een goed alternatief van de dure Volvo olie. Gegarandeerde VOMD kwaliteit.

Door de geregelde oliedruk in de Volvo versnellingsbak wordt bij een juist toerental geschakeld naar een hogere versnelling. Zodra de auto afremt, schakelt de versnellingsbak terug naar een lagere versnelling, en zodra er gestopt wordt, schakelt de versnellingsbak automatisch terug naar de laagste versnelling. Bij moderne transmissie regelt de transmissiemodule aan de hand van een aantal sensoren (van de motor en de transmissie) de druk en de schakelmomenten af. Hierdoor reageert de transmissie sneller en verloopt het schakelen comfortabeler.

Hoge kilometerstanden bij een Volvo zijn meer regel dan uitzondering. De olie in de automaat verliest op termijn zijn smerende werking waardoor de automaat en daarmee het hele hydraulische systeem versneld zal vervuilen . U merkt dit ondermeer door vermogensverlies, lange schakelmomenten, slippende of zelfs trillende koppelomvormer en in het ergste geval schokkend schakelen.

geartronic

 

Volvo geeft zelf aan dat elke automaat onderhouden moet worden. De ene bij 75.000km, de andere bij 100.000km. In de praktijk blijkt dat het bijhouden van de automaat , hoe belangrijk ook, een ondergeschoven kindje is. Pas als het te laat is blijkt de noodzaak. Wij weten inmiddels dat het niet alleen ten gunste komt aan de levensduur van uw automaat, maar ook het verbruik en de throttle-respons gaat er op vooruit.

Bij VOMD gebruiken wij uitsluitend originele Volvo olie. Volvo maakt gebruik van automaten die naar wens van Volvo door derde partijen zoals GM, Aisin Warner en Ford worden samengesteld. De componenten zijn niet per definitie gelijk en de smering dient daarop te worden afgestemd. Onjuiste olie maakt dat de automaat:

  • schokt,
  • slipt wanneer er om veel vermogen gevraagd wordt,
  • aan slijtage onderhevige elemente snel stuk gaan.

Mocht u besluiten de automaat bij Volvo Onderhoud en Montage Drechtsteden te laten spoelen wees dan bewust van het volgende. Kapotte lagers, kapotte kleppen, verbrande omvormer en duidelijke mechanische mankementen kunnen wij nooit met een spoelbeurt oplossen. Wij controleren de automaat optisch en rijden ermee. Pas als wij van mening zijn dat er geen waarneembare mechanische mankementen aanwezig zijn, zullen wij de bak spoelen. Het kan zijn dat er na een spoelbeurt problemen naar voren komen die u ervoor nog niet had.

Prijzen

Wij kunnen elke Volvo automaat onderhouden. Filters zijn meestal onbereikbaar en nooit inbegrepen. Prijzen vanaf:

  • 285 euro voor automaten na 1999 met ATF Dextron III+ voorzien van al de specifieke additieven die ook terug te vinden zijn in de fabrieks olie.

Volvo Automaat

 

* Prijzen onder voorbehoud. De te gebruiken onderdelen zijn van de beste kwaliteit (OEM kwaliteit en soms origineel Volvo) en met 1 jaar garantie. Prijzen inclusief toeslagen, arbeid en onderdelen tenzij anders vermeld! Bij uitzonderlijkheden zoals afgebroken bouten of andere gebreken aan het voertuig vervalt het offertebedrag direct. Op deze werkzaamheden zijn de Algemene Voorwaarden VOMD VOF van toepassing.