Airco & Climate Control

 

Climate Controll Volvo

 

In de zomer een koel briesje, in de winter snel droge schone ruiten en het vocht uit uw auto.   

De meeste Volvo`s zijn voorzien van een airconditioning in combinatie met climate control. In de basis werkt iedere airco hetzelfde. Het aircosysteem is een gesloten systeem waarin net als in een koelkast koelmiddel zit welke als geleider en opnemer voor de warme en koude lucht werkt.

Aan de voorkant van de auto geeft het koelmiddel de warmte af en in de auto geeft hij droge koude lucht al dan niet gemengd met warme lucht vanuit de warmtewisselaar van de motor.

De aircocompressor is van belang om het koelmiddel te "laden" waardoor het optimaal functioneerd. De compressor is een onderdeel verbonden aan de motor door middel van de multiriem of met een V-snaar. De compressor is een onderdeel wat onder constante belasting gevoelig is voor slijtage. Om die reden is het belangrijk dat er de juiste hoeveelheid en de juiste olie aanwezig is in het systeem om de compressor te smeren

car-air-conditioning-sunshine-coast1

 

Prijzen?

Kom gewoon langs! Afspraak is niet nodig.

Voor het leegmaken, vacumeren, olie en uv toevoegen en opnieuw vullen van de airco bedragen de kosten 95 euro.
Aircokoppeling op de compressor afstellen is mogelijk vanaf 125 euro inclusief onderhoud, materiaal en vullen van uw aircosysteem.

Wanneer er problemen ontstaan waardoor de airco niet meer goed werkt is het van belang om daar meteen aktie op te ondernemen. De gevolgschade kan snel oplopen waardoor het permanente grote schade wordt en de airco als verloren kan worden gezien. Werkt uw airco niet? kom even langs. Vaak is de oplossing eenvoudiger dan u denkt.

Om te zorgen dat de buitenlucht die in uw auto voor de frisse of warme lucht zorgt schoon is gaat het voordat het voordat het de cabine binnen komt door het interieur filter. Wij plaatsen uitsluiten fijnstof filters met koolstof. Een koolstoffilter is formeel een "upgrade" voor de luxere modellen maar ze passen is vrijwel iedere auto. Dit filter houd niet alleen vervuiling buiten maar ook viese luchtjes. Dit filter dient ieder jaar bij de kleine beurt vervangen te worden.

fullsize 1181

Aircocondensor V70/XC70/XC90/S60/S80 vanaf 450 euro all-in.
Aircocondensor C30/S40/V50 vanaf 2004 vanaf 350 euro all-in.

Klaar terwijl u wacht! Afspraak mag maar is niet noodzakelijk!

 

* Prijzen onder voorbehoud. De te gebruiken onderdelen zijn van de beste kwaliteit (OEM kwaliteit en soms origineel Volvo) en met 1 jaar garantie. Prijzen inclusief toeslagen, arbeid en onderdelen tenzij anders vermeld! Bij uitzonderlijkheden zoals afgebroken bouten of andere gebreken aan het voertuig vervalt het offertebedrag direct. Op deze werkzaamheden zijn de Algemene Voorwaarden VOMD VOF van toepassing.